Silvio Berlusconi neemt Italiaanse derdeklasser Monza over

Silvio Berlusconi neemt Italiaanse derdeklasser Monza over

Silvio Berlusconi keert terug in het Italiaanse voetbal. De voormalige premier van Italië heeft met zijn holding Fininvest Monza gekocht, een club die aantreedt in de Serie C (derde klasse). Berlusconi, die zaterdag zijn 82e verjaardag viert, was 31 jaar voorzitter van AC Milan. Fininvest kocht alle aandelen van Monza. Adriano Galliani, die bij AC Milan de rechterhand was van Berlusconi, wordt gedelegeerd bestuurder van de club. Huidig voorzitter Nicola Colombo blijft op post en zal samen met Galliani deel uitmaken van de raad van bestuur, net als Paolo Berlusconi, de jongere broer van de ex-voorzitter van AC Milan.

In april 2017 trok Berlusconi zich terug uit het Italiaanse voetbal. Hij verkocht toen AC Milan voor meer dan 700 miljoen euro aan de Chinese zakenman Yonghong Li. Momenteel is de club, financieel en sportief niet in goede doen, in handen van het Amerikaanse beleggingsfonds Elliott.

AC Milan boekte onder het vooritterschap van Berlusconi (1986-2017) veel successen, met onder meer acht landstitels en vijf eindzeges in de Europacup I/Champions League.

bron: Belga