Océade volledig opgekocht door één Roemeense afnemer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het subtropisch zwembad Océade, dat zondag officieel de deuren sluit en via veiling verkocht werd, is door één Roemeense afnemer volledig opgekocht. Na eerder de glijbanen, kocht de Roemeense firma ook alle overige individuele loten op. Het gaat om een eindbedrag van meer dan 250.000 euro. Océade werd in twee grote delen verkocht, met als eerste groot lot de glijbanen. Die werden eerder al opgekocht door een Roemeense afnemer voor 152.000 euro. Donderdag sloot de veiling van alle overige individuele loten, zoals pompen, sauna's, keukenmateriaal of tafels en stoelen.

"Het positieve is dat er een eindcombinatie gemaakt werd voor alle afzonderlijke loten en diezelfde Roemeense firma heeft dit opgekocht", vertelt Joos Dauwe van Troostwijk Veilingen.

Om behalve de glijbanen het volledige pakket van voorzieningen in handen te krijgen, betaalde de Roemeense firma een meerprijs van 10 procent. Zo gingen alle individuele loten samen als eindcombinatie voor nog eens meer dan 100.000 euro de deur uit.

Het subtropische Brusselse zwembad zal op die manier in zijn geheel verhuizen naar een vestiging in Roemenië, vermoedelijk in de buurt van Boekarest.

Dat één koper het subtropisch zwembad volledig opkoopt betekent niet dat er geen interesse was, want er waren zo'n 880 individuele bieders uit alle hoeken van de wereld voor de individuele loten.

"Het gebeurt zelden dat één koper een volledig bedrijf op de veiling koopt, dat gebeurt maar één keer om de twee à drie jaar", aldus nog Dauwe.

bron: Belga