Kind en Gezin onderstreept tijdens Wereldborstvoedingsweek belang van borstvoeding

door
Belga
Leestijd 1 min.

Van 1 tot en met 7 oktober 2018, de 40ste week van het jaar, is het de Wereldborstvoedingsweek. Meer dan 120 landen zetten het belang van borstvoeding bovenaan op de agenda. Dat meldt Kind en Gezin. De Wereldgezondheidsorganisatie geeft in haar aanbevelingen mee dat borstvoeding de ideale start is voor elke baby en raadt aan om uitsluitend borstvoeding te geven tot 6 maanden. In Vlaanderen krijgt 78,2 procent van de baby's bij de geboorte borstvoeding. Zes dagen later is dat nog 65 procent.

Kind en Gezin lanceerde daarom exact 1 jaar geleden de Borstfiguranten. Een borstfigurant figureert in een tv-programma of een film terwijl ze borstvoeding geeft. Kind en Gezin wil er zo mee voor zorgen dat het terug gewoon wordt om een moeder haar kind te zien voeden. "Borstvoeding geven is de normaalste zaak van de wereld en de ideale start voor moeder en kind. Hoe vaker we borstvoeding zien, hoe minder vragen we ons erbij gaan stellen en hoe 'gewoner' het opnieuw wordt", legt de organisatie uit. Het afgelopen jaar verschenen er Borstfiguranten in onder meer de VTM-series "Familie", "De Buurtpolitie" en "De Zonen van Van Asch".

De Standaard Uitgeverij zorgt met de strip "De Buurtpolitie - Bingo, baby", die vanaf 10 oktober in de rekken ligt, en de Kiekeboes-strip "Niet van gisteren", die in het voorjaar van 2019 uitkomt, nu ook voor de eerste Vlaamse strips mét een Borstfigurant.

bron: Belga