Elise Mertens bereikt finale dubbeltoernooi op WTA Wuhan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Chinese Wuhan (hard/2.746.000 dollar). Aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs versloeg Mertens in de halve finales de Japanse Shuko Aoyama en de Wit-Russische Lidziya Marozava met 4-6, 6-2 en 10/3 na 1 uur en 23 minuten.

In de finale nemen de zesde reekshoofden het op tegen ofwel het Russisch-Letse duo Anastasia Pavlyuchenkova/Anastasija Sevastova ofwel de Tsjechen Andrea Sestini Hlavackov/Barbora Strycova, de tweede reekshoofden.

Als Mertens en Schuurs morgen het toernooi winnen, verzekeren ze zich van een ticket voor de WTA Finals van eind oktober in Singapore. Mertens kan haar zesde dubbeltitel veroveren, ze staat voor de tiende keer in een dubbelfinale. Drie van haar titels behaalde ze aan de zijde van Schuurs: in 2017 in Guangzhou en dit jaar in Hobart en Rosmalen. Met Ann-Sophie Mestach opende de Limburgse in 2016 haar dubbelpalmares in Auckland en aan de zijde van Kirsten Flipkens won ze dit jaar ook nog in Lugano.

In het enkeltoernooi werd Mertens net als Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens in de eerste ronde uitgeschakeld.

bron: Belga