Doorzoeking van tuin in de Franse Yonne in zaak van seriemoordenaar Michel Fourniret

door
Belga
Leestijd 1 min.

Speurders doorzoeken vandaag de tuin van een woning in Saint-Cyr-les-Colons in de Franse Yonne waar gisteren seriemoordenaar Michel Fourniret naartoe is gebracht. Dit hebben meerdere Franse media gemeld op gezag van berichtgeving door het Franse persbureau AFP. De doorzoeking kadert in het onderzoek naar de dood van twee in de jaren negentig verdwenen meisjes, Joanna Parrish en Marie-Angèle Domece. In 2008 veroordeeld tot levenslang voor zeven moorden heeft Michel Fourniret (75) in februari bekend Joanna Parrish en Marie-Angèle Domece te hebben omgebracht. Voorheen ontkende hij dit.

Gisteren is hij naar de plaats van de feiten gebracht om verduidelijkingen te kunnen geven over de plek waar men het lijk kan vinden van Domece, zo heeft een advocaat van de families van de slachtoffers aan AFP gezegd.

Fourniret was in 2008 in staat van beschuldiging gesteld voor ontvoering van en moord op de twee jonge vrouwen. Het Hof van Beroep seponeerde de zaak op 14 september 2011. Op 17 mei 1990 is het centraal in Frankrijk gelegen Moneteau het naakte lichaam van Joanna Parrish gevonden. Een lijkschouwing toonde aan dat zij voor haar dood verkracht en geslagen is geweest.

Mentaal gehandicapt verdween Marie-Angèle Domece (19) op 8 juli 1988 in de Yonne. Haar lichaam is nooit teruggevonden. In juni 2012 heeft het Hof van Beroep in Parijs de seponering geannuleerd en aan rechters gevraagd het onderzoek te heropenen op basis van nieuwe pistes.

bron: Belga