Brugge trots als gaststad WK wielrennen 2021

door
Belga
Leestijd 1 min.

Brugge is tevreden dat het WK wielrennen naar Vlaanderen, en dan in het bijzonder naar de West-Vlaamse provinciehoofdstad, komt. Dat zegt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) in een reactie op de bekendmaking. Het WK wielrennen komt in 2021 naar Brugge. De stad zou dienen als aankomstplaats voor de tijdritten, Knokke-Heist zou dan weer de startplaats zijn.

Brugge is dan ook opgetogen. "Brugge is niet alleen een kunststad met een rijk patrimonium, maar bovendien ook een bloeiende sportstad. We hebben heel wat ervaring met de organisatie van sportevenementen waaronder de wielerwedstrijden Elfstedenronde en de Driedaagse Brugge - De Panne, die trouwens gisteren het statuut heeft gekregen van WorldTour-koers", aldus Landuyt.

"Het zal ons imago van fietsstad versterken als in 2021 onze stad het decor vormt voor de strijd om de regenboogtrui. Sowieso brengt dit evenement tienduizenden mensen op de been, wat een direct positief effect zal hebben op de Brugse economie. Daarnaast lokken de tv-beelden wereldwijd een paar miljoen kijkers, die geïnspireerd kunnen worden om Brugge op een latere datum te bezoeken. Al moet dit kampioenschap uiteraard ook voor de vele Brugse fiets- en wielerliefhebbers een feestelijk gebeuren worden."

bron: Belga