Belgische renners kijken uit naar WK in Vlaanderen in 2021

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Het is heel leuk dat er opnieuw een WK naar België komt", liet Greg Van Avermaet vandaag in een eerste reactie optekenen op het nieuws over de toewijzing van het WK wielrennen in 2021 aan Vlaanderen. De wegrit loopt van Antwerpen naar Leuven. "Dat is op een parcours dat ons wel moet liggen", vervolgde Van Avermaet. "Ik ben tegen dan wel al een dagje ouder (36), maar ik hoop er nog bij te zijn en het is zeker iets waar ik naar uitkijk."

Ook Dylan Teuns was enthousiast. "Het zou enorm mooi zijn moest ik de selectie halen, want de aankomst van dat WK is vlakbij de deur. Het is fantastisch en op zo'n parcours kan ik ook wel uit de voeten. Ik rijd graag Vlaamse wedstrijden, dus het is zeker iets waar ik naar uitkijk."

Kersvers bronzenmedaillewinnaar Victor Campenaerts reageerde eveneens opgetogen. "Ik hoop in de eerste plaats te schitteren in de tijdrit", liet hij optekenen door de Belgische Wielerbond. "Maar graag zou ik er ook bij zijn in de wegrit. De start is in mijn geboortestad en de aankomst ligt in Leuven waar ik vandaag woon. Dat is toch wel speciaal en het zou schitterend zijn om deel uit te maken van de selectie."

Tim Wellens legde vooral de focus op het WK in Innsbruck. "Het is wel plezant dat het WK naar Vlaanderen komt, maar de focus ligt nu toch nog even bij dit WK", lachte hij.

bron: Belga