Actievoerders uit Nederland, Duitsland en eigen land betogen zondag in Tihange

door
Belga
Leestijd 1 min.

Om de sluiting van Tihange 2 en Doel 3 op de agenda te zetten van de komende gemeenteraadsverkiezingen, trekt een groep actievoerders uit Nederland, Duitsland en België zondag naar Tihange. Jean-Marc Nollet, fractieleider van Ecolo in de Kamer, zal er het woord nemen en in gesprek gaan met kandidaten bij de gemeenteraadsverkiezingen. Aan Belgische kant zijn dat, voorlopig, vijf Ecolo-politici. De actie is op poten gezet door, onder meer, Greenpeace België en Nucléaire Stop. De actievoerders zullen met de boot tot dicht bij de kerncentrale kunnen varen.

Jos Gulikers, voorzitter van de Vereniging Stop Tihange Nederland (VSTN) en een van de initiatiefnemers, verwacht dat zondag zeker 150 mensen zullen opdagen. "We leggen bussen in vanuit Aken en Maastricht, en beide bussen zitten al vol", zegt Gulikers. "Daarnaast zullen, vooral vanuit België, mensen op eigen kracht naar Tihange komen."

Een deel van de actievoerders zal om 14 uur met de boot vanuit Hoei naar Tihange varen. De rest van de namiddag maakt de boot korte tochten om iedereen de kerncentrale van dichtbij te laten zien.

bron: Belga