WK basket (v) – Philip Mestdagh: “Nieuwe historische topprestatie voor Belgisch vrouwenbasket”

Philip Mestdagh was net als zijn spelers in de wolken na de 72-63 overwinning tegen Spanje dinsdag op de wereldbeker vrouwenbasket in Tenerife. Dankzij de overwinning met meer dan 8 punten verschil plaatsten de Belgian Cats zich rechtstreeks voor de kwartfinales.
“Ik ben zeer trots op mijn speelsters. We hadden op voorhand getekend voor een overwinning met één punt en een tweede plaats, zodat we tegen China of liever zelfs Senegal konden spelen”, zei Mestdagh. “Maar we merkten dat we goed in de match zaten na een kwartier. Bij de halftime hadden we zeven punten voorsprong. We moesten dus een beslissing nemen, wetende dat Spanje zeker zijn defensie zou versterken. Wat het ook gedaan heeft, maar met veel fouten. Tot het einde zijn we voluit gegaan. Spanje kwam terug tot 7 punten en we hadden nog 1,9 seconden te gaan. We hadden een goede ‘play’ nodig en dan maakt Emma (Meesseman) die korf waarbij we ons plaatsen voor de top acht van de wereld.”
Na de bronzen medaille in Praag vorig jaar, toen we voor het eerst sinds tien jaar de eindfase speelden van een Europees kampioenschap, kan België de kwartfinales van een wereldbeker bereiken bij zijn eerste deelname. En dat tegen Spanje, olympisch vicekampioen, vicewereldkampioen en Europees kampioen.
“Het was al een historische topprestatie in Praag”, zei Mestdagh. “Vandaag leveren we een nieuwe topprestatie, maar vooral ook vanwege de manier waarop. We hebben met een enorme intensiteit gespeeld en met veel maturiteit. We zijn zeer blij voor het Belgische basket.”

bron: Belga