WK basket (v) – Emma Meesseman plaatst Belgian Cats: “Ik herinner me laatste actie niet meer”

Emma Meesseman heeft de beslissende treffer gescoord in de laatste seconde van de wedstrijd tegen Spanje, die het met 72-63 dinsdag won in Tenerife. Daardoor wonnen de Belgian Cats met meer dan 8 punten verschil en plaatsten ze zich zo rechtstreeks voor de kwartfinales op hun eerste wereldbeker. “Op dat moment waren we echt geconcentreerd. We wilden zo gefocust mogelijk blijven, ondanks de sfeer en de inzet, op de uitvoering van de spelfase zoals de coach gevraagd had. Hij dacht dat die kon werken”, zei Meesseman over haar laatste actie. “Ik herinner me het vervolg dus niet goed, want er was de euforie van de supporters, de speelsters, de coach. Het was zo’n explosie van vreugde.”
Ondanks statistieken die iets minder uitzonderlijk waren dan gewoonlijk, is Meesseman de op een na beste speelster uit de poulefase van de wereldbeker, na de Australische Liz Cambage. Meesseman haalt gemiddeld 24,3 punten, Cambage 30,3. Ze maakte wel het meeste rebounds tot nu toe, met 13,3 gemiddeld per match.
Meesseman scoorde negentien punten en maakte acht rebounds tegen Spanje. “We waren al voor de wedstrijd overtuigd dat er iets mogelijk was. We hadden Spanje goed bestudeerd en al tegen Japan (zondag, nvdr) speelden we met veel energie, door meermaals terug te keren in de wedstrijd. We hebben die energie vandaag gebruikt. Dit is historisch voor het Belgische vrouwenbasketbal. Het is ongelofelijk dat zoveel supporters naar hier zijn gekomen.”
België is dus rechtstreeks gekwalificeerd voor de kwartfinales, als eerste in zijn groep. Ons land speelt tegen de winnaar van de partij tussen Frankrijk en Turkije voor een plek in de halve finales.

bron: Belga