Weerbericht: overwegend droog en zonnig, met vrijdag kans op regen

Weerbericht: overwegend droog en zonnig

Het is deze namiddag overal vrijwel helder, al zijn vooral in het oosten van het land wel enkele wolkensluiers mogelijk. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 18 of 19 graden in Laag- en Midden-België, meldt het KMI. ’s Avonds en ’s nachts blijft het helder, met minima tussen 1 graad in de Hoge Venen en 9 graden in Laag- en Midden-België.

Ook morgen wordt het overal zonnig. Het wordt bovendien iets warmer, met maxima tussen 15 graden in de Hoge Venen en 22 graden in het westen van het land. Morgenavond is het helder of lichtbewolkt weer, en in de loop van de nacht trekt een zwakke storing over ons land. De bewolking neemt hierdoor toe en de kans op wat gedrup stijgt. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 13 graden in het noordwesten van het land.

Vrijdag trekt de zwakke storing vanuit het noorden traag verder over ons land. Het is daardoor wisselend tot zwaarbewolkt met lokaal enkele buitjes, vooral in de kuststreek en in de Ardennen. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 18 of 19 graden in Belgisch Lotharingen. In het centrum en westen van het land verwachten we maxima tussen 15 en 17 graden.

In het weekend zorgt een hogedrukgebied, dat zich uitstrekt van de Noord-Atlantische Oceaan tot Centraal-Europa, voor rustig en droog weer voor onze streken. We krijgen afwisselend opklaringen en wolkenvelden, met de meeste opklaringen voor het zuiden van het land. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar: maxima tussen 12 en 15 graden in de Ardennen en tussen 15 en 17 graden elders. De nachten worden zeer fris.

Maandag stroomt onstabiele en koelere lucht van over de Noordzee over ons land. We krijgen wisselvallig weer met regelmatig buien en lokaal mogelijk een onweer. Aan de kust staat bovendien een vrij krachtige tot krachtige noordenwind. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het centrum.

bron: Belga