Ullrich neemt restaurantmedewerker in wurggreep en wordt opnieuw aangeklaagd

Ullrich neemt restaurantmedewerker in wurggreep en wordt opnieuw aangeklaagd

Jan Ullrich blijft in Duitsland voor opschudding zorgen. Gisteren werd er door een restaurantmedewerker op de luchthaven van Hamburg aangifte gedaan tegen de oud-wielrenner wegens mishandeling. “Er ligt een verklaring dat hij is mishandeld door Jan Ullrich”, bevestigde een woordvoerder van de politie vandaag. Ullrich zou de man in een wurggreep hebben genomen, verwondingen hield hij er niet aan over. Omdat de aangifte pas drie uur na het incident werd gedaan kon de politie Ullrich niet meer verhoren. Er zouden wel videobeelden zijn. “We gaan er vanuit dat Ullrich op het vliegtuig is gestapt”, aldus de woordvoerder.

Ullrich werd in augustus tot twee keer toe opgepakt wegens mishandeling. Daarna werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Eind augustus verklaarde hij dat het “veel beter” met hem ging. Hij had opnieuw contact met zijn kinderen en volgde een ontwenningskuur voor zijn alcohol- en drugsproblemen.

De Duitser, Tourwinnaar in 1997, werd aan het einde van zijn carrière geschorst wegens dopinggebruik. Na zijn loopbaan bekende hij verboden producten te hebben gebruikt.

bron: Belga