Sint-Lambrechts-Woluwe heeft als laatste Brusselse gemeente cultuurbeleidscoördinator

Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt dan toch als laatste Brusselse gemeente een cultuurbeleidscoördinator. Dat meldt de Nederlandstalige gemeenschap van Sint-Lambrechts-Woluwe. De cultuurbeleidscoördinator komt er na een regeling tussen de Vlaamse regering en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe had het dossier voor de aanvraag te laat ingediend, en onvoldoende garanties gegeven dat het geld besteed zou worden aan de cultuurbeleidscoördinator.
Op vraag van lokaal gemeenschapscentrum Op-Weule heeft de Vlaamse Regering op initiatief van minister voor Brussel Sven Gatz (Open Vld) nu toch besloten om 54.000 euro middelen op te nemen in de begroting. Deze zullen aan de Vlaamse Gemeenschapscommissie uitbesteed worden, die op zijn beurt een cultuurbeleidscoördinator zal aanstellen om in dienst van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe te werken.
“Het is en blijft de bedoeling dat de cultuurbeleidscoördinator op termijn voor de gemeente zelf zou gaan werken. Dat kan ook nog steeds, maar er moeten voldoende garanties komen dat hij of zij ingezet zou worden voor Nederlandstalige cultuur en niet om pakweg bouwdossiers op te volgen, zoals voorgesteld werd door de gemeente. Hopelijk zal het vernieuwde gemeentebestuur deze opportuniteit nu wel grijpen”, aldus de Nederlandstalige gemeenschap.
De cultuurbeleidscoördinator moet de wisselwerking tussen het gemeenschapscentrum, de bibliotheek en het jeugdhuis van Sint-Lambrechts-Woluwe verzekeren om zo in samenwerking met de dienst cultuur van de gemeente Nederlandstalige activiteiten te organiseren.

bron: Belga