Premier Michel heeft koningin Paola beterschap gewenst

Premier Michel heeft koningin Paola beterschap gewenst

Premier Charles Michel heeft vanuit New York, waar hij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bijwoont, koningin Paola veel beterschap gewenst. Dat zegt zijn woordvoerder. “De premier heeft geïnformeerd naar haar gezondheid en haar veel beterschap toegewenst”, klinkt het.

Het koninklijk paleis liet eerder op de dag weten dat koningin Paola gerepatrieerd werd naar ons land om medische onderzoeken te ondergaan. Volgens de RTBF heeft de koningin in Venetië een cerebrovasculair accident gehad.

Bij een CVA vormt zich een probleem bij de toevoer van bloed naar de hersenen. Zo kan er een bloedklonter ontstaan in de hersenen, of kan een bloedvat in de hersenen openbarsten. Als de bloedtoevoer naar de hersenen stilvalt, kunnen de hersencellen beschadigd raken, wat dan weer kan leiden tot verlammingen, spraakproblemen en geheugenstoornissen.

Volgens de RTBF is de koningin niet in levensgevaar, en is haar toestand onder controle.

Op de website van het Italiaanse presidentschap heeft ook president Sergio Mattarella zijn medeleven betoond aan koning Filip. “Ik stuur de koningin mijn beste wensen voor een snel en volledig herstel”, klinkt het.

bron: Belga