Facebook herziet beleid na overleg met Toerisme Vlaanderen

Facebook herziet beleid na overleg met Toerisme Vlaanderen

Schilderijen of kunstwerken met naakte lichamen op mogen dan toch op Facebook verspreid worden. Dat heeft de sociaalnetwerksite vandaag beslist na een overleg met Toerisme Vlaanderen. Facebook had Toerisme Vlaanderen uitgenodigd in het Rubenshuis in Antwerpen. De ontmoeting kwam er naar aanleiding van een ludieke actie van het agentschap om het beleid van de sociaalnetwerksite aan te klagen. Blijkbaar zijn sociale media zoals Facebook niet in staat om een onderscheid te maken tussen pornografisch bloot en naakt in de kunst en worden naakte figuren in de schilderijen van de Vlaamse Meesters genadeloos weggecensureerd. Bovendien zijn de regels voor advertenties strenger dan voor gewone posts. Daardoor kon Toerisme Vlaanderen de werken van de Vlaamse Meesters moeilijk via Facebook promoten.

Facebook beloofde vandaag om zijn algoritmes aan te passen zodat de gebruikers vanaf nu toch beelden met artistiek naakt in advertenties te zien krijgen. Daarnaast zal de procedure om geblokkeerde content te betwisten op korte termijn eenvoudiger gemaakt worden.

“De uitkomst is een belangrijke mijlpaal voor culturele instanties en kunstliefhebbers over de hele wereld”, reageert CEO van Toerisme Vlaanderen Peter De Wilde.

bron: Belga