Croky Cup – Club Brugge uitgeschakeld na pijnlijke nederlaag in Deinze

Croky Cup - Club Brugge uitgeschakeld na pijnlijke nederlaag in Deinze

Club Brugge is woensdag verrassend gesneuveld in de zestiende finales van de Croky Cup. Het ging met 2-0 onderuit bij Deinze, een club uit de eerste amateurklasse. Club Brugge speelde een slappe eerste helft en Mehdi Tarfi (32.) strafte dat af met een knap schot dat via de paal in doel verdween. Ook na het tegendoelpunt was Club onherkenbaar zwak. Ivan Leko probeerde beterschap te creëren door Danjuma, Vanaken en Wesley te brengen, maar Arnaud De Greef (69.) kon er in de tweede helft zelfs 2-0 van maken. Hij werd zomaar vrijgelaten en kon zonder zorgden inkoppen aan de tweede paal. De Bruggelingen hadden de partij duidelijk onderschat, en Deinze leverde een knappe prestatie. Het verslapte geen moment en controleerde de wedstrijd in het slot professioneel uit.
STVV deed zijn job wel naar behoren. Het won met 3-0 van Duffel, uit de tweede amateurklasse. Alexandre De Bruyn (27.) opende de score, Roman Bezus maakte er niet veel later vanop de stip 2-0 van. Kort na de rust diende Duckens Nazon (47.) Duffel de genadesteek toe.
Ook Zulte Waregem bekert verder. Het ging met 1-2 winnen bij Heist, uit de eerste amateurklasse. Nill De Pauw (18.) bracht de bezoekers op voorsprong, Hamdi Harbaoui (39.) verdubbelde die score vanop de stip. Dries Ventose (63.) kwam in de tweede helft nog met de aansluitingstreffer, maar verder geraakte Heist niet.
Moeskroen tot slot ging met 0-2 winnen bij Dessel Sport, tevens eerste amateurklasse. Frantzdy Pierrot (51.) wist wel pas na de rust de score te openen, maar de beslissende treffer van Manuel Benson (65.) liet daarna niet al te lang meer op zich wachten.

bron: Belga