Belgen in het buitenland – Courtois krijgt er met Real 3 om de oren in Sevilla, Batshuayi opent teller voor Valencia

Belgen in het buitenland - Courtois krijgt er met Real 3 om de oren in Sevilla

Thibaut Courtois kreeg maandag op The Best FIFA Football Awards de trofee voor beste doelman, maar beleefde woensdag op de zesde speeldag van de Spaanse Primera Division een minder plezante avond. Met zijn team Real Madrid verloor de Rode Duivel bij Sevilla met zware 3-0. Michy Batshuayi scoorde zijn eerste doelpunt voor Valencia, maar bleef tegen Celta steken op 1-1. André Silva (17. en 21.) was de Madrileense kwelduivel van dienst met twee snelle goals. Nog voor de pauze moest Courtois zich een derde maal omdraaien, na een treffer van Ben Yedder (39.). Real had nadien geen reactie meer in huis.
Batshuayi (25.) opende even voor het halfuur de score, maar zag Celta via Aspas (82.) diep in het slot op gelijke hoogte komen. De Rode Duivel kan zich wel troosten met een opvallende prestatie: hij is de eerste speler die deze eeuw zowel in de Premier League, Ligue 1, Bundesliga en Primera Division raak treft.
Real profiteert dus niet van het 2-1 verlies van Barcelona eerder woensdag tegen Leganés. Beide rivalen staan aan kop met dertien punten. Sevilla, tegenstander van Standard in de Europa League, is vierde met tien punten. Valencia kon dit seizoen nog niet winnen en heeft vijf punten.

bron: Belga