Mignolet krijgt eerste speelminuten in League Cup

door
Belga
Leestijd 2 min.

Simon Mignolet mag zich opmaken voor zijn eerste speelminuten van het seizoen. De dertigjarige doelman verschijnt morgenavond aan de aftrap bij Liverpool in de clash tegen Chelsea in de derde ronde van de Engelse League Cup, zo bevestigde Liverpool-coach Jürgen Klopp vandaag tijdens de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd. Door de komst van de Braziliaanse nummer een Alisson Becker speelde Mignolet dit seizoen nog geen minuut voor Liverpool, dat in de Premier League na zes speeldagen als enige team nog met het maximum van de punten staat. Becker toonde zich niet altijd foutloos, maar moest zich in de competitie weliswaar nog maar twee keer omdraaien.

Mignolet verloor vorig seizoen na Nieuwjaar zijn plaats onder de lat bij The Reds aan Loris Karius. De Duitser liet uiteindelijk in de finale van de Champions League twee blunders vanjewelste optekenen, waardoor Liverpool met 3-1 verloor van Real Madrid. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd er beslist Karius uit te lenen aan Besiktas - waardoor Mignolet niet meer weg mocht - en diep in de geldbuidel te tasten voor een nieuwe doelman.

Bij de Rode Duivels moet Mignolet dan weer Thibaut Courtois voor zich dulden in de pikorde. Bondscoach Roberto Martinez houdt niet van rotatie bij zijn doelmannen en dus komt Mignolet ook bij de Duivels amper aan speelminuten. De laatste keer dat hij voor de nationale elf in actie kwam, was tijdens de oefeninterland van eind maart tegen Saoedi-Arabië (4-0), toen Courtois met een hamstringblessure aan de kant stond.

Bron: Belga