Droog en zonnig herfstweer, maar erg koele nachten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze namiddag is het overwegend zonnig en droog. Maxima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het centrum. 's Nachts koelt het flink af. In de steden zakt het kwik tot een 5-tal graden, op het platteland minima rond 2 à 3 graden. Dat meldt het KMI. Morgen wordt een zonnige en mooie herfstdag. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag dalen de minima tot waarden tussen 2 en 7 graden. Donderdag mooi en zonnig weer. De maxima liggen rond 20 of 21 graden in het centrum.

Vrijdag vooral veel bewolking. In het noorden van het land kan daarbij ook wat lichte regen vallen, verder naar het zuiden blijft het waarschijnlijk droog.

Tijdens het weekend wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Vooral in het zuiden van het land worden die opklaringen steeds breder, terwijl we in het noorden meer bewolking verwachten. Het blijft wel overal droog. Maxima rond 15 graden. Maandag en vooral dinsdag risico op buien. De temperaturen blijven aan de frisse kant, met maxima rond 14 of 15 graden.

bron: Belga