Croky Cup - Amateurclub Mandel United kegelt Waasland-Beveren uit Beker, Eupen stoot door

Mandel United heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. Het team uit de tweede amateurklasse stuntte in de zestiende finales met een 1-2 zege bij Waasland-Beveren. Eupen klopte Tubeke uit 1B eenvoudig met 3-0 en bekert ook voort. De Oliveira (15.) maakte de Freethiel op het kwartier stil met de 0-1. Toen Beyens (39.) er aan het einde van de eerste helft 0-2 van maakte, lag de thuisploeg K.O. tegen de mat. Salquist (69.) bracht met de aansluitingstreffer de hoop terug, en de thuisploeg voerde de druk op. Mandel kraakte, maar hield uiteindelijk stand en pakte zijn ticket voor de volgende ronde.

Eupen had voor halfweg al zijn schaapjes op het droge. Loties (11.) opende al na elf minuten de score, en Yagan (37.) verdubbelde even voor de rust. Tubeke ging na de pauze op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kon de Eupense afweer niet verschalken. Aan de overkant liet de thuisploeg na de kloof verder uit te diepen. Laurent (90.+2) zette in de extra tijd dan toch de 3-0 eindstand op het bord.

De loting voor de achtste finales vindt na afloop van de zestiende finales plaats.