Bouw mee aan het netwerk van morgen 

Technische profielen zijn schaars op de arbeidsmarkt. Dat weten ze ook bij Telenet. Het bedrijf vult zijn vacatures in door ook kansen te geven aan kandidaten met weinig ervaring, als ze maar willen leren.

Filip Mortier is manager van het Technical Support Team in het B2B departement van Telenet. Concreet beantwoordt zijn team vragen over de netwerkverbinding van grote business klanten: bijvoorbeeld ziekenhuizen en banken. «Voor veel organisaties is connectiviteit belangrijker dan ademen, dus mijn medewerkers moeten zo snel en efficiënt mogelijk hun problemen oplossen. Daarvoor hebben ze de producten van Telenet goed onder de knie en is technische kennis geen overbodige luxe. Elke maand behandelen ze zo’n 20.000 vragen. Ik ben terecht fier op mijn team.»

Van patissiers tot piloten

Om aan die vraag te kunnen blijven voldoen, is Filip op zoek naar nieuwe collega’s. «De telecomsector evolueert snel, maar het is net interessant om blijven bij te benen. Technische ervaring is een groot pluspunt, maar ik kijk liever naar het leervermogen van kandidaten. In mijn team zitten bijvoorbeeld ook patissiers en piloten. Achtergrond is dus niet het allerbelangrijkste.»

«Het is niet gemakkelijk om gemotiveerde mensen te vinden die de taal van de ingenieurs willen leren, maar gelukkig onderscheiden wij ons op vlak van sfeer. Daarnaast staat Telenet bekend om interne mobiliteit, zeker bij customer care, en de motiverende teamcoaches», besluit Filip.


Heb jij interesse in techniek? Daarom moet je bij Telenet solliciteren:

  • De telecomsector groeit snel. Je leert voortdurend bij over de nieuwste technologieën.
  • Ook starters krijgen een kans. Zij leren bij dankzij de juiste opleidingen en de begeleiding van een teamcoach.
  • Telenet is een heel grote organisatie. Dat creëert kansen om intern van job te veranderen.

“Dankzij mijn gedrevenheid mocht ik meteen beginnen”

Katarzyna Milach, 29 jaar,
Technical Support Engineer Fiber

“Wanneer een nieuwe klant een Telenetverbinding wilt, doe ik de berekeningen voor de nieuwe aansluiting en ontwerp de glasvezelverbinding. Ik ben verantwoordelijk voor de opvolging van het volledige project, inclusief onderhoud en het oplossen van problemen. Ik werk nu anderhalf jaar bij Telenet. Ervoor werkte ik voor een Pools bedrijf, en was Telenet één van onze klanten. Al snel merkte ik dat ik bij Telenet kon doen wat ik altijd al wilde. Mijn masterproef ging immers over glasvezelverbindingen. Hoewel ik nog geen praktijkervaring had, apprecieerde Telenet mijn gedrevenheid en kon ik meteen aan de slag. Dankzij de opleidingen en mijn enthousiaste collega’s heb ik veel geleerd.” Ik zit ondertussen ook mee in het Young Grad Programma.

 

“meebouwen aan het netwerk van de toekomst”

Margot Vonckx, 45 jaar,
Senior Recruitment Officer

Margot zoekt voor Telenet specifiek naar technische profielen zoals IT’ers en ingenieurs. “Het is niet gemakkelijk om de juiste mensen te vinden. Telenetmedewerkers moeten kunnen meegroeien met de snel veranderende telecomwereld, maar dat maakt hun job net zo leuk. Met de nieuwste technologieën zijn onze technische afdelingen echte speeltuinen voor ingenieurs en IT’ers. Momenteel staan er zo’n 25 technische vacatures open, voor starters en meer ervaren specialisten. We zijn vaak op zoek naar kandidaten met een specifiek technisch profiel en de wil om bij te leren is zeker zo belangrijk.”

 

“Boeiende mix tussen nieuwe applicaties en state of the art infrastructuur”

Filip Van Den Bergh, 41 jaar,
Platform as a Service Manager

«Mijn team integreert nieuwe applicaties in het IT-landschap. Dat is een boeiende mix van complexe vraagstukken en verscheidenheid aan technologie. Alles moet verbonden worden op een secure manier. IT is vandaag de dag zoveel meer dan een louter ‘technische’ afdeling, maar zit verweven in het volledige bedrijf. We zoeken dan ook IT’ers met verscheidene competenties en een passie voor data en integratie engineering. Zij hebben een goed zicht op alle projecten die Telenet uitvoert. Ikzelf werk nu al zestien jaar bij Telenet, en ik ben niet iemand die graag stilzit. Hier sta je elke dag samen met je collega’s voor een nieuwe uitdaging.»