WK basket (v) – Ann Wauters na comeback tegen Japan: “We speelden een sterke match aan hoge intensiteit”

WK basket (v) - Ann Wauters na comeback tegen Japan:
WK basket (v) - Ann Wauters na comeback tegen Japan: "We speelden een sterke match aan hoge intensiteit"

Ann Wauters vierde zondag op het WK basketbal in Tenerife tegen Japan haar echte terugkeer voor de Belgian Cats na een knieblessure die haar maandenlang aan de kant hield. In de voorbereiding speelde ze slechts enkele minuten. Ondanks de nederlaag vond ze dat de Belgen een sterke prestatie afleverden. “Het was geen cadeau om meteen tegen zo’n ploeg te moeten spelen”, vertelde de 37-jarige Wauters na haar comeback. “We speelden wel een sterke match. Er was tijd nodig om ons aan te passen, maar het werd een partij van heel hoog niveau aan een hoge intensiteit. We zijn uiteraard wel ontgoocheld, want we willen altijd winnen. Hoedje af voor de Japanners die heel sterk voor de dag kwamen. Hun driepunters hebben ons afgemaakt.”
De eerste plaats en bijbehorend rechtstreeks ticket voor de kwartfinales, zal niet voor de Belgen zijn. Het ziet ernaar uit dat het een barragewedstrijd tegen China of Letland wordt. “We wisten van in het begin dat de kans op die barrages groot was. We gaan ons daar zo goed mogelijk op voorbereiden, eender tegen wie we uitkomen. Zelf voel ik me nog goed. Hopelijk is dat morgen ook nog zo. Ik ga mij zo goed mogelijk verzorgen om ook de andere wedstrijden te kunnen spelen.”
Bij Kim Mestdagh en Julie Allemand was een gelijkaardig gevoel te bemerken: ontgoocheld, en toch ook trots. “Hier gaan we veel uit leren. Misschien wel meer dan als we gewonnen zouden hebben”, zei Allemand. “We hebben alles gegeven, maar uiteindelijk komt het neer op één moment van balbezit. Er is natuurlijk de ontgoocheling, maar we hebben getoond dat we goed als ploeg fungeren en met de juiste spirit spelen.”
“Zulke wedstrijden laten ons toe om ervaring in te winnen”, vulde Mestdagh aan. “Het was een hele lastige partij tegen een sterk Japan. Elke keer we op gelijke hoogte kwamen, liepen zij weer zeven of acht punten weg. Stonden wij voor, vonden ze steeds een manier om terug te keren. In de verlengingen misten we een tikkeltje ervaring om het af te maken.”

Bron: Belga