Wereldruiterspelen – Belgie pakt nog twee keer brons op slotdag

De Belgische ploeg in het mennen en ruiter-menner Edouard Simonet hebben ons land op de slotdag van de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon nog twee bronzen medailles bezorgd. Met het zilver van het Belgisch reiningteam en de individuele gouden plak van Bernard Fonck in de reining komt België aan een totaal van vier medailles. Met Dries Degrieck en Edourd Simonet als debutant op de Wereldruiterspelen en Glenn Geerts, die na Caen vier jaar geleden ook pas aan zijn tweede WK toe was, heeft het Belgische menteam aangenaam verrast door overtuigend brons te pakken met een voorsprong van liefst 14 strafpunten op Frankrijk, dat vierde eindigde.
Grote uitblinker voor ons land werd Edouard Simonet, die pas vijf jaar geleden de stap zette naar het internationaal mennen maar bij zijn eerste WK goed was voor de derde plaats, ook al met een ruime voorsprong van bijna zes strafpunten op nummer 4, de Nederlander Koos De Ronde.
Aan de suprematie van de Australiër Exell Boyd kon niemand tornen. Hij veroverde zijn derde wereldtitel op rij met een voorsprong van negen strafpunten op thuisrijder Chester Weber.

Bron: Belga