The Best FIFA Football Awards - Eden Hazard krijgt plaats in wereldelftal van het jaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eden Hazard is maandag in Londen op de uitreiking van The Best FIFA Football Awards opgenomen in de FIFA FIFPro World 11, het wereldelftal van afgelopen seizoen. De 27-jarige dribbelkont van Chelsea is de enige Belg in het team. Thibaut Courtois (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City) en Romelu Lukaku (Manchester United) waren ook kanshebbers, maar grijpen dus naast een stek. Courtois sleepte eerder wel de trofee voor doelman van het jaar in de wacht.

De FIFA FIFPro World 11 zijn een samenwerking van de Wereldvoetbalbond met spelersvakbond FIFPro. Zij maakten eerder deze maand een lijst van 55 genomineerden bekend die aanspraak maakten op een plek in het wereldelftal. Bijna 25.000 spelers uit 65 landen bepaalden de samenstelling van het team. Elke voetballer koos een doelman, vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. Voor de prestaties werd gekeken naar de periode tussen 3 juli 2017 en 15 juli 2018.

. De FIFA FIFPro World 11:

David de Gea (Spa/Manchester United) - Dani Alves (Bra/PSG), Raphaël Varane (Fra/Real Madrid), Sergio Ramos (Spa/Real Madrid), Marcelo (Bra/Real Madrid) - Luka Modric (Kro/Real Madrid), N'Golo Kanté (Fra/Chelsea) - Eden Hazard (BEL/Chelsea), Lionel Messi (Arg/Barcelona), Kylian Mbappé (Fra/PSG), Cristiano Ronaldo (Por/Juventus).

bron: Belga