Kavanaugh is "niet geïntimideerd" door "lastercampagne"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De kandidaat-opperrechter Kevin Kavanaugh oordeelt dat hij het slachtoffer is van een "groteske en grove lastercampagne". Hij stelt dat hij zich niet laat intimideren door de beschuldigingen van seksuele agressie die tegen hem zijn geuit. De Amerikaanse president Donald Trump droeg Kavanaugh voor als kandidaat voor het Hooggerechtshof. "De gecoördineerde pgoingen om mijn reputatie te vernietigen, zullen me niet doen zwichten", aldus de 53-jarige rechter in een brief aan de juridische senaatscommissie die over zijn kandidatuur moet oordelen. Eerder had ook al Trump zich achter Kavanaugh geschaard. Hij noemde de beschuldigingen "totaal politiek".

Een gewezen medestudente van Kavanaugh, Deborah Ramirez, heeft Kavanaugh ervan beschuldigd dat hij haar jaren geleden seksueel heeft lastiggevallen. Eerder had Christine Blasey Ford, de professor psychologie uit Californië, hem ervan beschuldigd dat hij haar in de marge van een schoolfeestje geprobeerd heeft te verkrachten. Kavanaugh ontkent beide beschuldigingen fors.

Vandaag hebben manifestanten tegen de rechter geprotesteerd in de Amerikaanse Senaat. Enkele honderden mensen verzamelden zich maandag voor het kantoor van de senatoren in Washington, voor een vreedzaam protest. Het ging om vele vrouwen en studenten van de universiteit van Yale, waar ook Kavanaugh studeerde. Verschillende manifestanten zijn opgepakt.

Bron: Belga