Vijf tips die uitstelgedrag tegengaan

Vijf tips die uitstelgedrag tegengaan
Foto Unsplash

Het is menselijk om bepaalde vervelende taakjes uit te stellen, maar het helpt je natuurlijk niet verder. Hieronder vijf tips die je uitstelgedrag aanpakken en ervoor zorgen dat je aan de slag gaat.

Elimineer afleiding 

Verwijder die sociale media-apps en zet je internet af. Op deze manier kan je door niemand gestoord worden. Kortom sluit je even af van negatieve invloeden die je werk verstoren.

Verdeel taken

Heb je een gigantische klus te doen zoals het huis schilderen of de zolder opruimen? Dan is het beter om dit werk stap per stap te doen in plaats van in één keer. Je gaat minder moe zijn en een beter eindresultaat krijgen. Hier geldt de regel kwaliteit voor kwantiteit.

Neem af en toe een pauze

Je werk gaat er niet op vooruit als je volledig uitgeput bent. Het is dus belangrijk om even je zinnen te verzetten en een pauze te nemen. Nadien kan je weer met volle moed aan de slag. Time die pauze ook, anders is het wel heel verleidelijk om op de zetel te blijven liggen.

Kies een prikkelarme omgeving 

Een rustige omgeving zonder invloeden van buitenaf gaan je uitstelgedrag in de kiem smoren. Een koffiebar of lunchzaak daarentegen is druk en brengt je in de verleiding om iets leuk te gaan doen.

Leer uit je fouten 

Eens je klaar bent met je werk kan je best eens evalueren hoe alles is verlopen. Wat is er goed gegaan en wat niet. De fouten die je hebt gemaakt, zullen je helpen in de toekomst. Je gaat beter weten welke valkuilen je moet vermijden. Heb daarnaast ook aandacht voor de positieve punten. Je mag best trots zijn op het feit dat je de klus zonder uitstellen hebt geklaard.