WK basket (v) - Emma Meesseman en Antonia Delaere tevreden na openingsduel Belgian Cats

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgian Cats zijn met een goed gevoel begonnen aan hun eerste wereldbeker uit hun geschiedenis. De Belgische basketbalvrouwen wonnen overtuigend, met 86 tegen 36, tegen Puerto Rico zaterdag in Tenerife, op de openingsdag van het wereldkampioenschap basketbal bij de vrouwen.

"Het is ideal om een toernooi zo te beginnen", zei Antonia Delaere, die haar wedstrijd begon met een driepunter. "We hadden verwacht dat Puerto Rico beter zou zijn, maar we speelden een perfecte wedstrijd om vertrouwen te tanken en om klaar te zijn voor de wedstrijd tegen Japan. We hebben veel gewisseld: iedereen heeft gespeeld, iedereen heeft gescoord. Japan is een ander niveau. Maar we hebben in de voorbereiding hard gewerkt en we zijn klaar. Het doet plezier om zo te winnen. Veel stress hadden we niet toen we in de zaal aankwamen. Maar als je dan ziet dat de Amerikanen voor ons speelden, blijft dat toch indrukwekkend en realiseer je je dat je op een wereldkampioenschap staat."

Emma Meesseman scoorde zestien punten en veertien rebounds. De Belgische sterspeelster waarschuwt wel voor Japan, dat zondag om 14.30 uur op het programma staat. "Het is altijd goed om een toernooi te winnen met een overwinning, onze eerste wedstrijd op een wereldbeker. We hebben ons dus inderdaad een beetje kunnen sparen voor Japan, een wedstrijd die veel fysieker zal worden. Toch is het gevaarlijk om te gemakkelijk te winnen en direct daarna te spelen. We beseffen dat de wedstrijd niet op WK-niveau was. We moeten snel weer met onze voeten op de grond staan en ons concentreren op Japan."

De Japanners verloren met 84-71 tegen Spanje. Maar de Aziatische kampioen belooft toch een taaie brok te worden. "Ze zijn zeer snel. Tegen Puerto Rico lieten we shots die Japan niet zou missen. Het is ook een veel agressiever team dan vandaag. Collectiever. Het zal een heel ander niveau zijn, dat is zeker."

Bron: Belga