Wereldruiterspelen – Duitse Blum wint als eerste vrouw ooit jumping, Nicola Philippaerts 22e

Wereldruiterspelen - Duitse Blum wint als eerste vrouw ooit jumping
Wereldruiterspelen - Duitse Blum wint als eerste vrouw ooit jumping

In de finale van het wereldkampioenschap jumping in het Amerikaanse Tryon heeft Nicola Philippaerts met de 10-jarige hengst H&M Chilli Willi pas in de laatste ronde de rol moeten lossen waardoor het duo van de 10e naar de 22e plaats zakte. De wereldtitel ging naar de 29-jarige Duitse Simone Blum. In de eerste ronde van de finale met 25 combinaties bleven Nicola Philippaerts/H&M Chilli Willi foutloos en schoven zo van plaats 19 naar 10. Maar in de tweede en allerlaatste ronde ging het beste Belgische duo van het WK drie keer in de fout en dat kostte twaalf plaatsen in het klassement.
De Duitse Simone Blum, die in Tryon haar WK-debuut maakte, ging met de 11-jarige merrie DSP Alice als leider de finale in en hield die koppositie vast tot het einde dankzij een nulronde plus een allerlaatste ronde met 1 strafpunt. Met een score van 3.47 strafpunten werd zij zo de allereerste vrouwelijke wereldkampioene in de jumpingsport. Zij stelde bovendien bondscoach Otto Becker in het gelijk die de wereldtoppers Daniel Deusser en Christian Ahlmann thuisliet omdat zij het charter niet wilden ondertekenen waarin stond dat zij in het geval dat zij betrapt zouden worden op doping het volledige prijzengeld moesten afstaan.
Becker veroverde met zijn jong team -waartoe ook de 24-jarige Laura Klaphake behoorde- overigens brons in de landencompetitie waardoor Duitsland zijn ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio eveneeens binnen haalde.

bron: Belga