Jupiler Pro League - Racing Genk blijft in spoor van Club Brugge met 2-5 zege op Cercle

Racing Genk heeft zondagavond de slotwedstrijd van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League met 2-5 (rust: 1-2) gewonnen op het veld van Cercle Brugge. De Genkenaars blijven zo ongeslagen en volgen met 20 punten in het spoor van leider Club Brugge (22), dat eerder op zondag in de Slag om Vlaanderen verwoestend uithaalde op het veld van AA Gent (0-4). Anderlecht is dankzij de zege in de Clasico tegen Standard (2-1) de nieuwe nummer drie in de stand. Joakim Maehle, de laatste weken in bijzonder goede doen bij de Limburgers, bracht de bezoekers in de eerste minuut al op voorsprong (0-1). Guévin Tormin zorgde op het halfuur voor de gelijkmaker in het Jan Breydelstadion, maar met doelpunten van sterkhouders Leandro Trossard vlak voor en Alejandro Pozuelo vlak na de pauze kwam Genk op een geruststellende 1-3 voorsprong.

Gianni Bruno milderde net voor het uur nog tot 2-3, verder kwam de thuisploeg niet meer ondanks verdienstelijke pogingen. Na 79 minuten nam Trossard vervolgens met zijn tweede van de avond - opnieuw een knap afstandsschot - de laatste twijfels weg. Even later maakte hij zijn hattrick vol met een trap in de winkelhaak. De kersverse Rode Duivel heeft nu zes treffers achter zijn naam in de Jupiler Pro League, in alle competities samen zelfs twaalf.