Jupiler Pro League – Anderlecht en Standard azen in onderling duel op eerherstel na Europese blamage

Jupiler Pro League - Anderlecht en Standard azen in onderling duel op eerherstel na Europese blamage
Jupiler Pro League - Anderlecht en Standard azen in onderling duel op eerherstel na Europese blamage

Speeldag acht in de Belgische hoogste voetbalklasse serveert zondag een ouderwetse Super Sunday. AA Gent neemt het om 14u30 thuis op tegen kampioen Club Brugge. Om 18 uur speelt Anderlecht gastheer voor Standard. Zowel paars-wit als de Rouches gingen donderdag met de billen bloot in de Europa League en zijn hun fans een antwoord verschuldigd. Anderlecht leed een pijnlijke 1-0 nederlaag tegen het bescheiden Spartak Trnava. De troepen van Hein Vanhaezebrouck hoopten in Tsjechië vertrouwen te tanken na een 1 op 9 in de competitie maar de Brusselaars kregen een nieuwe tik te verwerken. Mocht het ook zondagavond mislopen in het Constant Vanden Stockstadion, dan loert een echte crisis nadrukkelijk om de hoek bij de fiere recordkampioen.
Gelukkig voor Anderlecht loopt het ook bij Standard voorlopig voor geen meter. Michel Preud’homme zag zijn elftal donderdagavond ingemaakt worden door een oppermachtig Sevilla. De score had in Spanje nog veel hoger kunnen oplopen dan 5-1. MPH gaf achteraf toe dat zijn ploeg “nog een hele weg heeft af te leggen”.
In de Belgische competitie ontlopen Anderlecht en Standard elkaar voorlopig nauwelijks. RSCA haalde 13 punten uit zijn eerste zeven duels, één meer dan Standard. Club Brugge voert de stand aan met 19 op 21.
Blauw-zwart verloor deze week ook, in de meer prestigieuze Champions League, maar de 0-1 nederlaag tegen Borussia Dortmund was onverdiend voor de ploeg van Ivan Leko. Na een knullig doelpunt in de slotfase bleven de West-Vlamingen na een heel verdienstelijke wedstrijd met lege handen achter. Zondagnamiddag in Gent krijgt de kampioen de kans die Duitse kater door te spoelen.
AA Gent verloor vorige zondag verrassend met 1-2 van STVV waardoor de druk op Yves Vanderhaeghe alweer wat groter werd. De coach van de Buffalo’s beet op de persconferentie voor de clash met Club van zich af. Maar ook hij zal beseffen dat zijn ploeg, die eerder al uit Europa werd gewipt door Bordeaux, best geen tweede opeenvolgende thuisnederlaag lijdt.
De speeldag wordt zondagavond (20u) afgesloten met een duel tussen Cercle Brugge en ploeg in vorm KRC Genk.

Bron: Belga