Canyon-SRAM Racing wint ploegentijdrit bij vrouwen

Canyon-SRAM Racing wint ploegentijdrit bij vrouwen
Canyon-SRAM Racing wint ploegentijdrit bij vrouwen

Canyon-SRAM Racing heeft de ploegentijdrit op het WK wielrennen gewonnen. De Duitse damesploeg legde het parcours van 54,5 km af in 1u01:46. Daarmee was het team 21,9 seconden sneller dan het Boels-Dolmans. Team Sunweb, de Nederlandse titelverdediger, vervolledigde het podium op 28,6 seconden. Jolien D’hoore eindigde met haar Australische team Mitchelton-Scott op de vijfde plaats, op 1:29.77 van het goud. BePink was de eerste ploeg die uit de startblokken schoot in Oostenrijk voor deze laatste editie van de ploegentijdrit op het WK. De Italiaanse ploeg liet geen toptijd noteren, de eerste richttijd was die van Wiggle High5, dat na dit seizoen ophoudt te bestaan. Aan het eerste tussenpunt, na 22,8 km, zetten ze een chrono neer van 25:34. Geen enkel team zou nadien nog beter doen.

Maar de Britse ploeg verging het minder in het tweede deel, zeker toen het al snel Katie Archibald verloor en wat later ook de Zweedse Emilia Fahlin die moest afhaken met een lekke band. Het was nog ver voor de vier andere rensters en ze vielen sterk terug in het tweede deel. Ze namen weliswaar een tijdlang plaats op de hotseats, uiteindelijk zou het team wel vrede moeten nemen met een vierde plaats, op bijna een minuut van het goud.

Uitkijken was het vooral naar de prestaties van Mitchelton-Scott, met Jolien D’hoore, het Duitse Canyon en de Nederlandse teams Boels-Dolmans en Sunweb. De Australische ploeg speelde geen rol van betekenis, Canyon-Sram zette een krachttoer neer en dook 58 seconden onder de chrono van Wiggle-High 5 en nam de hotseats over.

Na hen kwamen nog Boels-Dolmans en titelverdediger Team Sunweb. Die laatste zette aan het tussenpunt de vijfde tijd neer, een teleurstelling, maar maakte nog veel goed in het tweede deel. Niet genoeg evenwel, want het zou stranden op 29 seconden van de Duitse ploeg. Ook Boels-Dolmans, goed voor de wereldtitel in de ploegentijdrit in 2016, kon het niet waarmaken en strandde op 22 seconden van goud.

Bron: Belga