WK basket (v) - Belgian Cats moeten tegen Puerto Rico meteen kleur bekennen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zaterdagavond spelen de Belgische basketvrouwen hun eerste groepswedstrijd op het WK in Tenerife. Met Puerto Rico treffen ze meteen de meest haalbare tegenstander. Als de Belgian Cats bij hun eerste WK-deelname willen doorstoten, lijkt winst in de openingsmatch de enige optie. Daarna wachten in groep C immers nog duels tegen Aziatisch kampioen Japan en Europees kampioen Spanje, twee toplanden.

"De top acht is onze ambitie, maar we mogen niet vergeten dat onze groep zwaar is", vertelde bondscoach Philip Mestdagh voor de afreis naar Tenerife. "We moeten realistisch blijven. Onze eerste wedstrijd, tegen Puerto Rico, moet gewonnen worden. Vervolgens wacht Japan, de kampioen van Azië, en daarna Spanje, regerend Europees kampioen en viceolympisch kampioen."

De poulewinnaar stoot rechtstreeks door naar de kwartfinales. De nummers twee en drie spelen barragewedstrijden tegen de nummers twee en drie van groep D, bestaande uit de Verenigde Staten, China, Letland en Senegal.

De Belgian Cats zijn met quasi hetzelfde team dat vorig jaar EK-brons veroverde in Tenerife. Kapitein Sofie Hendrickx zette een punt achter haar internationale carrière, terwijl Julie Allemand - vorig jaar geblesseerd - terugkeerde in de selectie. Ann Wauters stond negen maanden aan de kant met een knieblessure. Het is afwachten hoe fit zij is. Emma Meesseman, die andere sterkhouder, liep in aanloop naar het toernooi een enkelverstuiking op maar raakt zeker speelklaar.

bron: Belga