Watford en Kabasele lijden tegen Fulham tweede puntenverlies van het seizoen

Watford, de revelatie van het seizoensbegin in de Premier League, is vandaag op de zesde speeldag niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Fulham. Het tweede puntenverlies op rij voor The Hornets, een week na de thuisnederlaag tegen Manchester United. Met dertien punten blijven ze wel op een knappe vierde plaats in de stand. Christian Kabasele stond aan de aftrap bij de bezoekers, bij de thuisploeg startte Dennis Odoi voor het eerst in drie wedstrijden weer op de bank. Na amper twee minuten was het al prijs voor Watford: na matig verdedigen in de zestien van Fulham zette Andre Gray zijn ploeg op rozen. Tien minuten later stevende Luciano Vietto alleen af op de Watford-doelman, maar die anticipeerde goed en stopte het schot van de Argentijn. Iets voorbij het kwartier was het aan zijn collega aan de overkant om te schitteren: keeper Marcus Bettinelli schudde een fantastische save uit zijn handschoenen op een poging van Gray.

Odoi mocht aantreden in de tweede helft, waarin de thuisploeg het balbezit naar zich toetrok. Dat mondde tien minuten voor tijd uit in de gelijkmaker van Aleksandar Mitrovic, die de bal op aangeven van Luciano Vietto binnen tikte. In de blessuretijd kwam Watford nog met de schrik vrij na een kopbal van Mitrovic tegen de dwarsligger op een hoekschop. Het bleef 1-1: Watford laat voor de tweede keer dit seizoen punten liggen en komt op een voorlopige vierde plaats te staan.

In China speelde Yannick Carrasco met zijn club Dalian Yifang F.C. tegen Shanghai Shenhua op de 23e speeldag in de Super Ligue. Carrasco maakte de hele wedstrijd vol. Zijn ploeg won met 2-1 en staat door deze derde overwinning op rij op een voorlopige achtste plaats in het klassement.