Laver Cup - David Goffin wint in drie sets van Diego Schwartzman

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belg David Goffin heeft vrijdag (plaatselijke tijd) in Chicago zijn eerste wedstrijd gewonnen tegen de Argentijn Diego Schwartzman in de Laver Cup, waarin een Team Europa het opneemt tegen een Team Wereld. Goffin won in drie sets (6-4, 4-6, 11-9) van de Argentijn.

Eerder won de Brit Kyle Edmund ook al tegen de Amerikaan Jack Sock, en haalde de Bulgaar Grigor Dimitrov het van de Amerikaan Frances Tiafoe. Na drie wedstrijden is de score dus 3-0 voor Team Europa. Vrijdag staat ook nog een dubbelspelwedstrijd op het programma, tussen Roger Federer en Novak Djokovic voor Team Europa en Kevin Anderson en Jack Sock voor Team Wereld.

De Europese ploeg, waarvan de Zweedse tennislegende Bjorn Borg de kapitein is, bestaat - behalve Goffin - uit de Zwitser Roger Federer (ATP 2), de Serviër Novak Djokovic (ATP 3), de Duitser Alexander Zverev (ATP 5), de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 7) en de Brit Kyle Edmund (ATP 16).

Het team van de rest van de wereld wordt geleid door de Amerikaan John McEnroe. Zijn spelers zijn zijn landgenoten John Isner (ATP 10), Jack Sock (ATP 17) en Frances Tiafoe (ATP 40), de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 9), de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 14) en de Australiër Nick Kyrgios (ATP 27).

De Laver Cup van vorig jaar werd gewonnen door Team Europa met 15-9.

bron: Belga