Jupiler Pro League - Waasland-Beveren en Charleroi schieten weinig op met puntendeling

Waasland-Beveren is er zaterdag op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League niet in geslaagd zijn eerste competitiezege van het seizoen te boeken. De Waaslanders geraakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Charleroi, dat een volledige tweede helft met een man minder voetbalde en de partij zelfs met negen spelers beëindigde. Coach Yannick Ferrera was erop gebrand om tegen Charleroi de eerste zege van het seizoen te vieren. Op de Freethiel was Waasland-Beveren er evenwel nog nooit in geslaagd de Carolo's te nekken. Charleroi opende de competitie met een magere 3 op 15, maar lijkt stilaan aan de beterhand.

Na de zwakke partij in Eupen (0-0) greep Ferrera in op drie posities: Verstraete, Foulon en Badibanga werden afgelost door Schryvers, Jubitana en Abdullah. Felice Mazzu gaf in de spits de voorkeur aan Victor Osimhen, die Jérémy Perbet naar de bank verwees. De Nigeriaanse huurling van Wolfsburg bekroonde zijn eerste basisplaats met het openingsdoelpunt. Met een hakje zette Osimhen (19.) doelman Roef te kijk: 0-1. Twee minuten later kwam Waasland-Beveren goed weg. Het schot van Niane spatte uiteen op de deklat. Charleroi legde zijn wil op aan de thuisploeg, maar kon de score voor rust niet verder uitdiepen. Waasland-Beveren speelde bitterweinig klaar in de eerste helft.

De thuisploeg kreeg meteen na de pauze wat hulp van Marco Ilaimaharitra. De middenvelder ging door op de enkel van Boljevic en kreeg daar rood voor, waardoor Charleroi nagenoeg een volledige tweede helft met een man minder stond. Waasland-Beveren verzilverde het numerieke overwicht meteen. Nana Ampomah (51.) knalde via de onderkant van de dwarsligger in doel en snoerde zijn criticasters de mond. De thuisploeg ontfermde zich nu over het leer, Charleroi loerde op de counter. Grote kansen bleven evenwel uit. De Carolo's moesten de partij nog met negen volmaken na rood voor invaller Perbet wegens natrappen diep in de blessuretijd.

Om 20u00 wordt de aftrap gegeven van Lokeren-Moeskroen en Eupen-Oostende. Nog op zaterdagavond (20u30) wil het nog steeds ongeslagen Antwerp zijn statuut als PO1-kandidaat bevestigen op het kunstgras van STVV.