Jupiler Pro League – STVV smeert Antwerp eerste nederlaag aan

Jupiler Pro League - STVV smeert Antwerp eerste nederlaag aan

Antwerp heeft zaterdagavond op het kunstgrasveld van STVV zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Great Old verloor op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 op Stayen. Casper De Norre (48.) en Daichi Kamada (90.+2) stonden aan het kanon. STVV rukt na drie overwinning op rij op naar plek 7. Terwijl het nog steeds ongeslagen Antwerp bovenin vlotjes meedraaide, lijkt ook STVV na twee opeenvolgende zeges op kruissnelheid te komen. Voor de Kanaries kwam Endo in de ploeg voor de geschorste draaischijf, Roman Bezus. De Norre was genezen en hield Acolatse op de bank. Bij de Great Old startte Mbokani opnieuw op de bank. Opare keerde terug in de ploeg ten koste van Buta.
In een verschroeiende openingsfase nam STVV de bovenhand, maar doelgevaar kwam daar niet uit voort. Beide teams hielden de wedstrijd goed op slot, het was wachten op een bevlieging. Met de rust in zicht zorgde Refaelov daar namens Antwerp voor. Na een knappe rush haalde de Israëliër stevig uit. Doelman Steppe zweefde het eerste schot tussen de palen uit zijn doel. 0-0 was de stand na 45 minuten.
Net als in de eerste helft openden de Kanaries furieus, met succes. Met een doorsteekballetje kliefde Ceballos door de Antwerpse defensie. De Norre (48.) rondde de perfecte assist af in de winkelhaak. Op het uur kwam Antwerp goed weg. Boli omspeelde doelman Bolat, maar gleed weg en zag een uitstekende mogelijkheid in rook opgaan. De bezoekers voerden gestaag de druk en kwamen via Ivo Rodrigues ook twee keer in de buurt van een gelijkmaker. Eerste krulde de Portugees de bal een metertje naast, nadien kopte hij recht in de handen van goalie Steppe. Tien minuten voor tijd liet STVV na de partij in een definitieve plooi te leggen. Botaka ging op een counter zijn eigen kans, maar had altijd moeten afspelen. In de blessuretijd deed invaller Kamada (90.+2) de boeken wel definitief toe.

bron: Belga