Jupiler Pro League - Oostende dringt top zes binnen na zege in Eupen, Lokeren en Moeskroen delen een punt

KV Oostende heeft zaterdagavond op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League een 1-2 overwinning geboekt op het veld van Eupen. De kustploeg rukt op naar de zesde plaats. Op hetzelfde moment hielden Lokeren en Moeskroen elkaar in een kelderkraker in evenwicht. Op Daknam werd er niet gescoord.

Na een 7 op 9 had Claude Makelele weinig redenen tot wisselen. Met Pollet en Milicevic kwam er bij Eupen in principe meer kwaliteit tussen de lijnen. Ook Gert Verheyen gooide zijn ploeg niet om. Bjelica verving de geblesseerde De Bock, Boonen kwam in de plaats van Guri.

Eupen leverde het eerste wapenfeit van een evenwichtige eerste helft af. Doelman Ondoa herstelde zijn foutje door Pollet van de openingstreffer te houden. Die viel wel aan de overkant. Fashion Sakala (13.) hield zijn verdediger goed af en bracht Oostende op voorsprong. De kustploeg controleerde nadien de partij en kwam zelden in gevaar. Ook na de pauze ging het spel goed op en neer. Een onnodige overtreding van Vanlerberghe kwam de bezoekers heel duur te staan. Luis Garcia (59.) schoot de vrije trap in doel, mede dankzij grondig mistasten van doelman Ondoa. Oostende was niet aangeslagen en reageerde vrijwel meteen. Invaller Richairo Zivkovic (63.) rondde een knappe rush van Bjelica af in de winkelhaak. Een kwartier voor tijd kon Zivkovic de zege helemaal veiligstellen, maar zijn kopbal stuiterde naast de kooi van keeper Van Crombrugge. Een fameus Eupens slotoffensief leverde geen gelijkmaker meer op.

Bij het debuut van coach Bernd Storck veegde Moeskroen vorige week de nul van de tabellen. Na de 1-0 zege tegen KV Kortrijk voerde de Duitse T1 slechts twee wijzigingen door. Amallah hield Mbombo op de bank, Vojvoda stond in de basis. Galitsios en Leye startten niet tegen hun ex-club. Lokeren-coach Peter Maes hield het vertrouwen in de elf die vorige week Club Brugge tot het uiterste dwongen.

In een aangenaam eerste bedrijf toonde Moeskroen het meeste daadkracht. Van Durmen, Pierrot en Bakic namen de vuisten van doelman De Wolf onder vuur. De reactie van Lokeren mocht er zijn, maar Hupperts kon niet in doel besluiten. Pierrot probeerde het met een kopbal, maar opnieuw bracht De Wolf redding. Aan de overzijde liet goudhaantje Jovanovic van dichtbij de openingstreffer liggen, het schot van Hupperts vloog rakelings over. Ook na de pauze dicteerde Moeskroen de wet. Op een hoekschop kopte de vrijstaande Pierrot recht in de handen van De Wolf, die minuten later ook Amallah van de 0-1 hield. Op het uur leek Jovanovic de bezoekers een koude douche te bezorgen, maar de lijnrechter vlagde de treffer af. Het afgekeurde doelpunt leek Lokeren wel een energiestoot te geven. Eerst besloot invaller Marecek naast, vijf minuten voor tijd strandde zijn pegel op de paal. Aan de overzijde kreeg ook invaller Leye nog een ultieme mogelijkheid, maar opnieuw stond De Wolf pal.