Europa League - "Didillon heeft geen bal gezien en we verliezen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Anderlecht heeft donderdag een zure 1-0 nederlaag geleden op bezoek bij Spartak Trnava op de eerste speeldag in de groepsfase van de Europa League. "Op standaardsituaties zijn we blijkbaar kwetsbaar", verklaarde coach Hein Vanhaezebrouck bij Sporza. De Slovaakse landskampioen maakte allerminst indruk en grossierde in stevige overtredingen. In de 79e minuut kreeg paars-wit een enorme opdoffer. Op hoekschop kopte Oravec na aarzelend optreden van Didillon en Dimata de 1-0 tegen de netten.

"Ik denk dat Trnava twee doelpogingen heeft gehad in de hele wedstrijd", stelde Vanhaezebrouck. "Je weet dat als je tegen zo'n ploeg de kansen die je krijgt niet afmaakt, dan kan er een keer een bal verkeerd vallen. En dan wordt dat afgestraft. Dat is ook gebeurd. Didillon heeft geen bal gezien en we verliezen met 1-0."

Na 1 op 9 in de Jupiler Pro League wist de Belgische recordkampioen ook donderdag zijn blazoen niet op te poetsen. "In de offensieve sector is het momenteel moeilijk bij ons. Er kwamen kansen, maar die werden niet afgemaakt. We speelden het niet goed genoeg uit", besloot de Anderlecht-coach.

Bron: Belga