Verkiezingen18 - MR heeft nog drie weken om kiezer te overtuigen van regeringswerk

door
Belga
Leestijd 1 min.

MR heeft nog drie weken de tijd om de kiezers te overtuigen van haar regeringswerk. Dat zei voorzitter Olivier Chastel donderdag op een congres in aanloop naar de lokale verkiezingen van 14 oktober. "Drie weken, dat is de tijd die ons nog rest om hen te overtuigen. Tegenover zij die ons dag na dag proberen te destabiliseren en ons met alle zonden overladen moeten we pedagogie aan de dag leggen."

Chastel legde in zijn speech de nadruk op de 219.000 jobs die volgens de Nationale Bank zijn gerecreëerd deze legislatuur. "MR is de garantie voor stabiliteit in dit land. Door jobs te creëren stellen we de sociale zekerheid veilig en beschermen we de Franstaligen. De economie van onze gewesten versterken, dat is België versterken en dus het nationalisme reduceren."

De partijen PS, PVDA, Ecolo en DéFI noemde hij "een gevaar voor de stabiliteit van België en voor de voortzetting van het economisch herstel".

Het congres ging na de opener voornamelijk over de strategie van MR bij de gemeenteraadsverkiezingen, waar de partij onder meer inzet op veiligheid en een betere inzet van publieke middelen.

bron: Belga