Twaalfjarig meisje gebeten door haai in tweede aanval bij Great Barrier Reef

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij het Great Barrier Reef in Australië heeft een haai een twaalfjarig meisje gebeten. De aanval gebeurde in hetzelfde gebied waar amper 24 uur eerder nog een toeriste door een haai was aangevallen. Het meisje geraakte gewond aan haar been, na de aanval in Cid Harbour bij de zeer toeristische Whitsundayeilanden. Het meisje is er erg aan toe en is naar het ziekenhuis overgebracht, meldde de helikopterdienst RACQ CQ op Twitter. Het meisje is reeds aangekomen in het Mackay Base Hospital, aldus de RACQ CQ. Ze bevond zich in een ernstige toestand aan boord van de reddingshelikopter.

Gisteravond liep een 46-jarige toeriste uit Tasmanië zware verwondingen op aan haar been en borst na een aanval door een haai toen ze aan het zwemmen was in hetzelfde gebied. Het is niet duidelijk welk soort haai de vrouw had gebeten en of het om dezelfde haai gaat die het meisje heeft aangevallen.

Een spoedarts die toevallig in de buurt op een boot zat, kon de 46-jarige vrouw redden, meldde het Australische persagentschap AAP. De vrouw werd op de boot getrokken en de arts ontfermde zich over haar tot de reddingshelikopter arriveerde. Ze ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bron: Belga