Treinongeval Nederland - Kinderen waren 4 tot 11 jaar oud

door
Belga
Leestijd 1 min.

De kinderen die vanochtend omkwamen door het treinongeval in het Nederlandse Oss, waren 4 tot 11 jaar oud. Nog een kind en een volwassene, de bestuurster van de bakfiets, liggen volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het gaat om een elektrische bakfiets van een kinderdagverblijf, die op weg was naar een school in Oss. De slagbomen waren op het moment van het ongeval gesloten. Een van de bomen is afgebroken. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Verschillende mensen, onder wie kinderen, hebben het ongeval zien gebeuren. Voor hen is de dienst Slachtofferhulp Nederland ingeschakeld. Die stuurde onmiddellijk na het ongeval medewerkers naar de plaats van het ongeval voor de opvang van getuigen en betrokkenen. Het gaat waarschijnlijk om vele tientallen getuigen en de medewerkers gaan ook naar de scholen waar de omgekomen kinderen school liepen.

Volgens de politie zijn de hulpdiensten intussen bijna klaar met hun werkzaamheden op het spoor. De politie bracht de betrokken families op de hoogte.

Bron: Belga