Europa League - Anderlecht loopt een blauwtje in Trnava

RSC Anderlecht heeft donderdagavond in zijn eerste duel in de groepsfase van de Europa League een pijnlijke nederlaag geleden. Paars-wit ging na een potige wedstrijd op bezoek bij het Slovaakse Spartak Trnava met 1-0 onderuit. Anderlecht kan zo al vier opeenvolgende wedstrijden niet meer winnen. RSC Anderlecht, met Sven Kums op het middenveld en Francis Amuzu op de flank, ontfermde zich op een slecht bespeelbare grasmat over het leer. Zodra de rust in zich was, slaagde paars-wit er ook in het veldoverwicht om te zetten in doelgevaar. De grootste kans was voor Dimata, die een perfecte voorzet van Amuzu niet beantwoordde met een goede kopbal. Doelman Chudy hoefde geen wereldsave uit zijn handschoenen te toveren. Even later besloot Knowledge Musona onbesuisd naast de kooi. Trnava beperkte zich in een matige eerste helft tot viriel verdedigen en kwam niet in de buurt van Anderlecht-goalie Didillon.

Ook in de tweede helft stapelden de overtredingen zich aan een hoog tempo op. Na een uur wedstrijd stonden daar eindelijk ook kansen tegenover. Eerst plaatste Santini zijn kopbal naast, maar de grootste mogelijkheid viel aan de overkant. Bakos werd bij een vrije trap helemaal losgelaten en kon vrij aanleggen, maar kopte onbegrijpelijk over. Anderlecht reageerde op zijn beurt met een achteloos lobje van Amuzu, die zijn subtiele poging op de lat zag stranden. Tien minuten voor tijd kregen de troepen van Hein Vanhaezebrouck het deksel op de neus. Bij een hoekschop liet Dimata zich aan de tweede paal aftroeven door Matej Oravec (79.), die van dichtbij raak kopte. De bezoekers uit Brussel zetten nog alle zeilen bij, maar een late gelijkmaker viel in Trnava niet meer uit de lucht.

Nog in groep D maakte Dinamo Zagreb voor eigen publiek met 4-1 brandhout van Fenerbahçe. De Kroaten zijn op 4 oktober in het Astridpark de volgende tegenstander van RSCA. Paars-wit gaat zondag tegen Standard eerst nog op zoek naar de eerste zege in een maand tijd.