Duitser gebannen uit all-you-can-eatrestaurant na honderd bordjes sushi

Duister gebannen uit all-you-can-eat-restaurant na 100 bordjes sushi
Foto Pexels

De Duitser Jaroslav Bobrowksi mag nooit meer terugkeren naar een all-you-can-eatrestaurant in Landshut. De uitbater wil hem er niet meer zien nadat de triatleet er honderd bordjes met sushi naar binnen werkte. Zelf was de man zich van geen kwaad bewust en hij voelt zich dan ook heel schuldig.

Je kan honger hebben, scheuren van de honger of ‘Jaroslav Bobrowski’-hongerig zijn. De Duitser heeft zich de woede van een all-you-can-eatrestaurant op de hals gehaald door volledig los te gaan op de sushi daar. Op enkele minuten tijd verorberde hij meer dan honderd porties sushi. Toen hij bovendien geen extra drankje wilde bestellen, was de maat vol voor de eigenaar. Hij verwees de triatleet naar de uitgang en verbood hem ooit nog terug te komen.

Bobrowksi, een ex-bodybuilder en deelnemer aan de Iron Man, had niet door dat zijn honger zo buitensporig was. Hij veronderstelde wel dat zijn eetlust groot zou zijn, want de man volgt een bijzonder dieet waarbij je 20 uur lang niets mag eten. Dus toen hij zich klaarzette aan het buffet van 16 euro was hij klaar om zich vol te steken. En dat lukte hem ook. Omgerekend speelde hij meer dan 8 kilogram aan sushi binnen, goed voor meer dan 4.000 calorieën.

“Hij at er zeven of acht tegelijkertijd”

De eigenaar van het restaurant omschreef het tafereel als “niet normaal”. “Ik ben zelf dood na dertien porties, maar hij at er zeven of acht tegelijkertijd”, vertelt Tan aan the Local. “Er ontstond een leegte op sushicarrousel en andere klanten begonnen te klagen. Ik stuur nooit graag klanten weg, maar we verdienen geld dankzij onze drankjes en hij heeft heel de avond lang maar één thee gedronken.”

Bobrowski, die een vaste klant was in het restaurant, was verrast door de reactie van de uitbater. “Toen ik vertrok, wou ik de ober een fooi geven, maar dat mocht niet. Ik ben er nu gebannen omdat ik te veel heb gegegeten. Verbazingwekkend is dat.” De man, die beweert maar 10% lichaamsvet te hebben, is ondertussen een beetje een beroemdheid geworden in Duitsland, waar ze hem ‘sushiman’ noemen. Zelf belooft hij het wat rustiger aan te doen als hij nog eens naar een buffet gaat.