Genk-coach Philippe Clement op zijn hoede voor Malmö

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na een lange kwalificatiecampagne staat Racing Genk aan de vooravond van zijn openingswedstrijd in de groepsfase van de Europa League. In groep I zakt morgenavond (18u55) de Zweedse landskampioen en verliezende Bekerfinalist Malmö naar de Genkse Luminus Arena af. Net als Genk heeft ook Malmö al een lang Europees voorseizoen achter de rug. Na de eliminatie van het Kosovaarse Drita en het Roemeense Cluj volgde in de derde voorronde van de Champions League de uitschakeling - weliswaar na twee draws - tegen het Hongaarse MOL Vidi. In de play-offronde van de Europa League bleken ze vervolgens te sterk voor de buren uit het Deense Midtjylland en was de tweede kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League een feit.

Onder zijn nieuwe Duitse coach Uwe Rösler is het team bovendien al achttien wedstrijden op rij ongeslagen en werd er in de competitie acht keer op rij gewonnen. "Als je zo veel wedstrijden op rij kan spelen, zonder te verliezen, zegt dat wel wat", bekende Genk-coach Philippe Clement vandaag in de Luminus Arena.

"Dit is dan ook een uitdaging voor ons. Malmö heeft ervaring, is goed georganiseerd en beschikt over enkele spelers die het verschil kunnen maken. Rosenberg, de wingbacks... het gevaar komt van overal. Ik zet ze ongeveer op hetzelfde niveau als Genk, Sarpsborg schat ik dan weer iets lager in. Voor de tweede plaats in de groep zal het een gevecht worden tussen deze clubs. Besiktas is duidelijk de favoriet, maar dat neemt niet weg dat we ook tegen hen willen winnen."

bron: Belga