Belgen in het buitenland - Denayer neemt wraak op City, Batshuayi verliest van Juve

De eerste speeldag van de Champions League heeft woensdagavond het nodige spektakel opgeleverd. Jason Denayer won met Olympique Lyon met 1-2 op het veld van Manchester City. Michy Batshuayi, voor het eerst in de basis bij Valencia, zag hoe Cristiano Ronaldo in zijn CL-debuut voor Juventus zijn eerste rode kaart in 154 CL-wedstrijden kreeg. Romelu Lukaku en Marouane Fellaini wonnen makkelijk van Young Boys Bern en Thibaut Courtois keek vanop de bank toe hoe zijn concurrent Keylor Navas de nul hield tegen AS Roma. Jason Denayer, in de basis bij Lyon, speelde tegen zijn ex-club Manchester City zijn eerste wedstrijd ooit in het Etihad Stadium. De Rode Duivel kreeg de kans om wraak te nemen en dat lukte dankzij doelpunten van zijn ploegmaats Maxwel Cornet (26.) en Nabil Fekir (43.). Toch was het nog even bibberen voor Lyon toen Bernado Silva in de 67e minuut de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam.

Michy Batshuayi kreeg in de topper tegen Juventus zijn eerste basisplaats van het seizoen bij Valencia. Het was echter Cristiano Ronaldo die bij zijn terugkeer op de Spaanse velden met de aandacht ging lopen, al kwam dat niet door zijn sportieve prestaties. De vijfvoudige Champions League-winnaar kreeg al in de 29e minuut zijn eerste rode kaart ooit in het kampioenenbal na een schermutseling met Jeison Murillo. Ronaldo verliet het veld in tranen.

Juventus bewees het ook zonder zijn miljoenenaankoop te kunnen rooien. De Oude Dame kreeg op korte tijd twee strafschoppen en die werden beide succesvol door Miralem Pjanic (44. en 51.) omgezet. Batshuayi werkte hard en probeerde enkele kansen te forceren, maar werd in de 70e minuut naar de kant gehaald voor Kevin Gameiro. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Valencia ook een strafschop. Daniel Parejo trapte die echter in de handen van doelman Wojciech Szczesny.

Romelu Lukaku mocht bij Manchester United aan de aftrap beginnen tegen het Zwitserse Young Boys Bern en zag hoe zijn ploegmaat Paul Pogba met een heerlijk afstandsschot (35.) en een strafschop (44.) de zege veiligstelde voor Manchester United. Anthony Martial pikte in de 66e minuut ook nog een doelpuntje mee. Marouane Fellaini mocht in de 69e minuut het veld opdraven voor Fred.

Bij Real Madrid ziet het er naar uit dat coach Julen Lopetegui zijn twee doelmannen tevreden wil houden door Thibaut Courtois in de competitie in te schakelen en Keylor Navas voor de bekerduels te houden. Die laatste wist de nul te houden tegen AS Roma en zag hoe de Madrilenen de partij wonnen dankzij een prachtige vrije trap van Isco (45.) en een snel uitgespeelde counter met Gareth Bale (58.). Mariano (90.+2) legde in blessuretijd de 3-0 eindstand vast.