Ann Wauters en Emma Meesseman keren terug uit blessure: "Zijn speelklaar voor het WK"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sterspeelsters Ann Wauters en Emma Meesseman zijn na blessures aan respectievelijk knie en enkel net op tijd fit voor het WK basketbal (22-30 september) van komende week in Tenerife. De 25-jarige Meesseman verstuikte haar enkel op het toernooi in Valencia vijftien dagen geleden. De West-Vlaamse herstelde echter sneller dan verwacht en keerde zondag in de laatste voorbereidingswedstrijd van de Cats in Kortrijk tegen Argentinië al terug op het parket. "Ik ben blij opnieuw te hebben kunnen spelen", klonk ze opgelucht. "Mijn enkel heeft het gehouden en voelt goed. Ik heb dus geen schrik voor de openingswedstrijd van zaterdag tegen Puerto Rico."

Bij de 37-jarige Ann Wauters was het probleem meer delicaat. Wauters liet zich vorig jaar in december opereren aan een kraakbeenletsel en stond sindsdien negen maanden aan de zijlijn. Ook zij kwam zondag tegen Argentinië enkele minuten in actie. "Dat was belangrijk voor mij", bekende Wauters. "Nu hoop ik ook op speelminuten op het WK. Ik zal waarschijnlijk niet alle matchen spelen, maar mijn momenten goed moeten kiezen. Ik krijg immers nog wel reactie in de knie. De knie buiten beschouwing gelaten is dit een fantastische ervaring. Op het EK hebben we ons verlost van ons image van outsider. Men kijkt nu anders naar ons en we zijn ongeduldig om eraan te kunnen beginnen. De top acht halen op het WK zou een exceptionele prestatie zijn."

Meesseman liet deze zomer een WNBA-seizoen met de Washington Mystics passeren om zich optimaal te kunnen voorbereiden op dit WK. Zonder de West-Vlaamse haalde haar team de finale waarin Seattle Storm te sterk bleek. "Jammer voor hen", reageerde Meesseman. "Ik heb de wedstrijden gekeken, maar ik heb geen spijt van mijn keuze. Ik had nu ook een pauze tussen mijn seizoenen, waarin ik tijd kon doorbrengen met familie en vrienden alvorens me te concentreren op het nationale team."

bron: Belga