Champions League - Goaltje van Meunier helpt PSG niet tegen Liverpool, ook Monaco-Belgen gaan onderuit

Thomas Meunier heeft dinsdag gescoord voor PSG op de eerste speeldag van de Champions League. Op bezoek bij Liverpool ging hij echter met 3-2 onderuit. Ook Youri Tielemans en Nacer Chadli gingen met Monaco in de groep van Club Brugge met 1-2 onderuit tegen Atletico Madrid.

Tielemans en Chadli stonden samen aan de aftrap voor Monaco. Aan de overkant scoorde Griezmann al in de derde minuut, maar het doelpunt werd afgekeurd na eerder handspel van Gimenez. Volledig tegen de gang van het spel in kwam een zwak Monaco op voorsprong: Tielemans zette een aanval in gang, Grandsir (18.) zorgde voor de 1-0. Na een razendsnelle counter kwam Costa (31.) met de verdiende gelijkmaker, en nog voor de rust kopte Gimenez (45+1.) zelfs de 2-1 in doel. Een behoorlijk ontzichtbare Chadli werd na 58 minuten al naar de kant gehaald, maar de wissel leverde Monaco niet het nodige doelpunt op.

Liverpool kwam tegen PSG, waar Rode Duivel Thomas Meunier in de basis startte, rond het halfuur op een dubbele voorsprong. Na een lange reeks kansen kwamen de Engelsen op 1-0 via een kopbal van Sturridge (30.). Milner benutte zes minuten later de strafschop die Bernat had veroorzaakt op Wijnaldum.

Nog voor de rust wist Meunier de aansluitingstreffer in doel te duwen, toen hij aan de tweede paal precies op de juiste plaats bleek te staan op een voorzet van Di Maria. Na een duwfout op Mané kreeg Meunier even later geel. Diep in de tweede helft wist Mbappé gelijk te maken na eenvoudig balverlies van Salah, maar Firmino (90.+2) kwam helemaal in het slot nog met de 3-2 voor Liverpool.

In dezelfde groep (C) moest Dries Mertens op de bank beginnen voor Napoli op bezoek bij Rode Ster Belgrado, maar toen het na een uur nog altijd 0-0 stond, mocht de Rode Duivel (61.) invallen. De Leuvenaar kon het tij echter niet keren, en Napoli moest vrede met een puntje.

In groep D tot slot won Galatasaray met 3-0 van Lokomotiv Moskou en speelden Schalke 04 en Porto 1-1 gelijk.