Kogel in brievenbus DéFi laatste incident in gespannen Naamse campagne

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Waalse hoofdstad Namen maakt een incidentrijke campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen mee. Nadat vandalen de gevel van lokale zetel van de MR besmeurden en een aantal kopstukken op straat werden belaagd, raakte vandaag bekend dat een kogel werd teruggevonden in de brievenbus van de partij DéFi.

De kogel en anonieme brief werden reeds in augustus gepost. "We hebben er toen niet veel aandacht aan willen besteden, maar in het licht van de recente incidenten met andere partijen in Namen hebben we besloten om erover te spreken", zo bevestigt lijsttrekker Pierre-Yves Dupuis een bericht van de groep SudPresse. De partij beraadt zich woensdag over een klacht tegen onbekenden.

Het is niet zeker of de kogel bestemd was voor de lokale lijst van DéFi. Toch lijkt het erop dat de verkiezingscampagne in Namen bijzonder gespannen verloopt. Vorige week besmeurden vandalen de gevel van de Naamse zetel van de MR, begin september werd de socialistische oud-burgemeester Jean-Louis Close op straat aangevallen en de huidige burgemeester Maxime Prévot (cdH) kreeg midden augustus op een lokale brocanterie saus over zich heen.

bron: Belga