Champions League - Club Brugge ontvangt Dortmund en Witsel bij rentree

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dinsdag trapt Club Brugge zijn nieuwe Champions League-campagne op gang. Om 21u ontvangt de Belgische landskampioen het Borussia Dortmund van Axel Witsel in het Jan Breydelstadion. Club Brugge treedt voor de zesde keer aan in de groepsfase van het kampioenenbal. Twee seizoenen geleden stelden de Bruggelingen teleur met nul op achttien in een poule met Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Een herhaling van dat scenario wil blauw-zwart absoluut vermijden.

De thuismatch tegen Borussia Dortmund lijkt een mooie gelegenheid om al meteen punten te sprokkelen, in groep A zijn de andere tegenstanders - Atlético Madrid en AS Monaco - evenmin van de poes. Aanvoerder Ruud Vormer gelooft er in ieder geval in. "Ik denk dat we nu sterker zijn dan twee jaar geleden, er is een beter gevoel", stelde de Nederlander. "Als wij ons spel spelen en erin geloven, dan kunnen we thuis winnen."

Als vierde van de Bundesliga wist Dortmund zich maar erg nipt te plaatsen voor de Champions League. Met nieuwe coach Lucien Favre, afgelopen zomer weggeplukt bij het Franse Nice, wil de Duitse topclub een nieuwe start maken. Centraal achterin kunnen de Borussen rekenen op het stevige duo Manuel Akanji en Abdou Diallo. Het middenveld werd gevoelig versterkt met de komst van Axel Witsel. In het offensieve compartiment is het onder andere opletten voor aanvoerder Marco Reus. Dortmund kan niet rekenen op de geblesseerden Paco Alcacer en Thomas Delaney.

Borussia heeft slechte herinneringen aan eerdere confrontaties met Club in Europa, want de vorige twee duels eindigden met evenveel teleurstellingen voor de Duitsers. In het seizoen 1987-1988 kregen de Borussen in de UEFA Cup (na verlengingen) een 5-0 om de oren in het Olympiastadion, in het seizoen 2003-2004 schakelde Club het sterke Dortmund verrassend uit in de voorrondes van de Champions League.

De landskampioen is de enige Belgische vertegenwoordiger op het kampioenenbal. Vicekampioen en bekerwinnaar Standard sneuvelde in de derde voorronde tegen Ajax en werd daardoor veroordeeld tot de Europa League. Club was als Belgisch landskampioen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase en moest dus geen voorrondes afhaspelen.

Bron: Belga