Drie tekenen dat je te afhankelijk bent van je partner

Drie tekenen dat je te afhankelijk bent van je partner
Foto Unsplash

Iedereen kent wel een koppel dat altijd samen is en ook alles samen doet. Maar is zo’n innige relatie wel gezond? Deze drie tekenen verraden dat je te afhankelijk bent van hem of haar. 

Je maakt je nooit boos 

Er is niks mis mee met de andere persoon graag te zien, maar iedereen heeft kleine kantjes. Als je frustraties onder de mat veegt uit liefde is er iets mis. Het is belangrijk om in een relatie ergernissen uit te spreken. Door dit allemaal op te kroppen vermijd je de confrontatie en cijfer je jezelf helemaal weg.

Je hebt geen eigen leven 

Doen jullie niets liever dan elke minuut samen door te brengen en gaan jullie ook altijd samen weg? Schattig, maar ook erg verstikkend. Het is belangrijk om in een relatie je eigen identiteit te bewaren en daarnaast een leven uit te bouwen. Je loopt anders het risico je te isoleren van de rest van de wereld, met alle gevolgen van dien moest het spaaklopen.

Je laat je eigenwaarde door de andere persoon bepalen

Iedereen wil graag gezien worden en bevestiging krijgen dat ze goed bezig zijn. Maar als je je eigenwaarde door een ander laat bepalen, is het een teken dat je te afhankelijk bent.